Op 4 mei is het Dodenherdenking. Gemeente Zandvoort nodigt u uit om samen met ons en vele anderen één van de herdenkingsplechtigheden bij te wonen. De herdenking bij het Joods Monument zal dit jaar op 3 mei plaats vinden.

Herdenking Joods monument – vrijdag 3 mei

Om 12.00 uur is de herdenkingsbijeenkomst bij het Joods monument, inclusief een officiële bloemlegging. Het monument staat op de hoek van de J. van Heemskerckstraat en Dr. J.G. Mezgerstraat. Tijdens de plechtigheid wordt het verkeer door de politie op afstand gehouden.

Programma Dodenherdenking  – zaterdag 4 mei

4en5mei

 

Om 19.00 uur start de speciale herdenkingsbijeenkomst in de Protestantse Kerk.

Om 19.30 uur begint de stille tocht. De looproute is vanaf de Protestantse Kerk (Kerkplein) via het Raadhuisplein de Haltestraat uit. Daarna oversteken en de Verlengde Haltestraat inlopen,

over het spoor en vervolgens de Vondellaan in. Aan het einde van deze straat rechtsaf de Van Lennepweg in. Hierna rechtdoor lopen naar het Herdenkingsmonument, aan de rotonde Van Lennepweg – Linnaeusstraat.

De kerkklokken luiden van 19.45 uur tot 30 seconden voor 20.00 uur.

Vanaf 20.00 uur is er twee minuten stilte. Na de stilte brengt de trompettist The last Post ten gehore.

Om 20.03 uur is de officiële bloemlegging en volgen er voordrachten. Daarna is er gelegenheid om bloemen te leggen.

Zeeweg vanaf 18 uur afgesloten

Wegens de dodenherdenking van de gemeente Bloemendaal is de Zeeweg vanaf 18:00 uur afgesloten, in verband met een stille tocht naar de begraafplaats in de duinen achter de Zeeweg. Het verkeer zal uit moeten wijken via de Zandvoortselaan.